“Risk Management is een volwassen discipline”

Elpress in Boxmeer ontwikkelt, produceert en installeert wereldwijd hygiëne- en reinigingssystemen voor grote bedrijven inmet name de voedingsmiddelenindustrie. De focus van het bedrijf ligt op totaaloplossingen. De in eigen huis ontwikkelde hygiënesluis is als enige in zijn soort gecertificeerd door HACCP International.

Grote diversiteit aan risico’s
Business controller Jan Wigman: “We moeten op een andere manier naar verzekeringen kijken en risk management als een volwassen discipline beschouwen. Ons bedrijf is niet gebaat bij alleen een standaard verzekering. Zeker in onze praktijk met uiteenlopende projecten over de hele wereld en bijbehorende variërende omgevingsfactoren, is de diversiteit aan risico’s groot.”

Risicomanagement beter vorm geven binnen ons bedrijf
“Samen met Jack schetsen we de mogelijke scenario’s. Hij maakt een rangschikking in de risico’s en geeft ons duidelijkheid. Zo kunnen we beter gefundeerd beslissen welke risico’s we als organisatie willen nemen en welke gedekt moeten worden met een verzekeringspolis. De kennis die Jack meebrengt, gebruik ik om risk management duidelijker vorm te geven binnen onze eigen organisatie. Een advies voor de toekomst? Een volgende stap zou een beheersfunctie of model zijn waarin alle risk- en verzekeringsproducten gerangschikt en geborgd zijn. Intussen zijn we heel tevreden met 4Assurance. Jack is pragmatisch en echt oplossingsgericht.”

Scroll naar boven