Dat het advies onafhankelijk en van hoge kwaliteit is, is voor ons het belangrijkst

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. Dit familiebedrijf in Varsseveld ontwikkelt en produceert maatwerk driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen en rolstoelfietsen en steeds vaker in een elektrische variant. Het typisch Nederlandse product vindt zijn weg binnen Europa, de UK en Amerika.

De kleine lettertjes

“Binnen ons managementteam is er niemand die zich graag met verzekeringen bezighoudt”, zegt Marjolein Boezel, financieel directeur en directeur HR, “maar toch is het belangrijk. We waren op zoek naar een echt onafhankelijk adviseur, niet gebonden aan een specifieke verzekeraar. Die hebben we gevonden in Jack de Bruijn. Het is prettig om de kleine lettertjes en garantieregels over te laten aan een specialist.”

Van Raam in de Verenigde Staten

Amerika was geen gedroomde afzetmarkt voor Van Raam. “Maar toen we geconfronteerd werden met beelden van Van Raam fietsen in Amerikaanse straten, moesten we ons serieus richten op het aansprakelijkheidsvraagstuk. Bij onze verzekeraar konden we hiermee niet terecht. Voor het verzekeren van dergelijke risico’s moet je naar de beurs. Jack heeft ons hierin goed begeleid. Grappig genoeg was deze gebeurtenis aanleiding om het water over te steken. Intussen worden onze fietsen ook op grotere schaal in de Verenigde Staten verkocht.”

Tips en advies

“Op dit moment zijn we met nieuwbouw bezig. Jack wijst ons dan op het feit dat we bij de keus van de isolering rekening moeten houden met de brandverzekering, dat scheelt ons straks duizenden euro’s per jaar. Verder anticipeert hij ook op regelingen die aflopen. Ik hoop dat Jack zijn onafhankelijkheid behoudt, net als zijn gretigheid om de beste polisvoorwaarden voor jou als klant te verkrijgen. Dat is echt zijn meerwaarde voor ons.”

Scroll naar boven